Novosti

12/04/2017

Najavljeni popularni pulski glazbeni festivali

Danas je u Galeriji Cvajner održana konferencija za novinare na kojoj su najavljeni popularni pulski glazbeni festivalu Slurp, Dimensions, Seasplash i Outlook koji će i ovog ljeta privući desetke tisuća posjetitelja iz cijele Europe, ali i svijeta.

Maja Gujinović iz Pozitivnog ritma istaknula je ovom prilikom kako se ovog ljeta obilježavaju dvije velike obljetnice, a to su 15 godina Seasplash festivala i 10 godina Outlook festivala te kako će koncertni program na oba festivala punuditi velika glazbena imena i pokoja izneneđenja.

Novosti Slurp! festivala predstavio je Boris Bjelica koji je naglasio kako će se prvi ovogodišnji Slurp na tradicionalnoj pozornici tvrđave Monte Christo održati već 17. lipnja nakon čega će usljediti drugi i treći, 15. srpnja i 12. kolovoza te naposljetku i veliki party zatvaranja 23. rujna 2017. godine.

Enigmatična glazbena ikona Grace Jones  po prvi put će nastupiti u Hrvatskoj i to na otvorenju Dimensions festivala u pulskoj Areni, 30. kolovoza. Uz nju početak velikog festivala obilježit će i nastupi Moderata i eksperimentalnog jazz benda Yussef Kammaala.

Techno i house DJ i producent iz Zagreba Jan Kinčl najavio je već tradicionalno otvorenje Outlook festivala u Areni kojega će ove godine 6. rujna otvoriti majstor eksperimentalnog hip hopa i elektroničke glazbe Dizzie Rascal u društvu američkog DJ-a i producenta DJ Shadowa. Nakon velikog uspjeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže i 20-člani Outlook Orchestra.