Novosti

12/04/2017

Najava Roštiljarke Live 2017.

Tradicionalna manifestacija posvećena rock i metal glazbi, u svojoj sedamnaestoj godini kroz Roštiljarka Live 2017 u suradnji s Hammer and Tongs i uz potporu Grada Pule u petak 14.4. donosi vrhunske metal bendove s raznih strana svijeta.

FRANTIC AMBER (melodic death metal, Švedska)
https://www.facebook.com/franticamber/?fref=ts

Na Roštiljarka Live 2017 – Spring Metal Armageddon iz Švedske stiže peteročlani melodični death metal bend Frantic Amber i ovo će biti njihov premijerni nastup na ovim prostorima. Premda locirani u Stockholmu, članovi Frantic Ambera, od kojih su čak četiri žene, uz Švedsku, izvorno dolaze iz Danske, Japana i Kolumbije. Njihova glazbena priča koja je krenula 2008. godine, sazdana je na moćnim rifovima koji se isprepliću s vrhunskim melodijama i agresivnim vokalima, donoseći savršenu kombinaciju više stilova. Frantic Amber postaje poznat pojavivši se 2012. na dodjeli nagrada P3’s Music Award, a iste godine biva najboljim bendom u konkurenciji za Wacken Metal Battle. U dosadašnjem vremenu održali su turneje diljem mnogih država svirajući s bendovima kao što su Six Feet Under, Entombed A.D. i dr., a nastupili su i na najvećim europskim festivalima kao što su već spomenuti Wacken Open Air, kao i Sweden Rock, Metaltown i dr. Njihov debi album “The Burning Insight” (2015.) postaje planetarno poznat, a pojedini video uratci snimljeni za stvari s tog albuma bilježe i preko petsto tisuća posjeta. Frantic Amber upravo kreće na turneju u sklopu koje će u ubojitoj kombinaciji s POKERFACE, SUNLESS SKY i ANGRY AGAIN premijerno posjetiti i Pulu.

POKERFACE (thrash, death metal, Rusija)
https://www.facebook.com/pfacegroup/?fref=ts

POKERFACE je jedan od najpoznatijih ruskih bendova novije generacije (osnovani 2013.) a postao je respektabilno ime i izvan matične države. Svoj zvuk temelji na furioznoj kombinaciji thrash/death metal zvuka a predvođeni su atraktivnom pjevačicom, visokih vokalnih mogućnosti, Alexandrom Orlovom. Pokerface se diskografski predstavio 2014. godine EP-om “Terror is the Law”, preko albuma “Divide and Rule”, a ovih dana je objavljen i njihov najnoviji album “Game On”. Pokerface je dijelio pozornicu i bio na turnejama s mnogim velikim imenima metal scene kao što su Megadeth, Kreator, Sepultura, Children Of Bodom, Overkill, Sodom i dr., a upravo su na turneji u sklopu koje će nastupiti i u klubu Uljanik.

SUNLESS SKY (pure power metal, SAD), na gitari Curran Murphy (ex- Annihilator)
https://www.facebook.com/OfficialSunlessSky/?fref=ts

Ovog proljeća Roštiljarka Live imati će čast ugostiti i koncertno predstaviti američki power metal bend Sunless Sky. Premda je 2013. krenuo tek kao projekt iskusnih glazbenika, koji su već otprije imali dugogodišnje karijere, s vremenom je zaživio u full time band te će tako Sunless Sky za nekoliko dana (7.4.) objaviti album prvijenac “Doppelganger”. Zvučno naslanjajući se na temelje klasičnog metala, pokazali su kako se istovremeno može zvučati iznimno svježe i moderno. Mnogima će biti itekako zanimljiv podatak kako se za gitarom nalazi Curran Murphy (ex- Annihilator). Jedva čekamo, Pula, 14.4.
 

ANGRY AGAIN (neo-thrash metal, Švicarska)
https://www.facebook.com/weareangryagain/?fref=ts

Angry Again dolaze iz Švicarske i predstavljaju novu školu thrash metala pod utjecajem bendova kao što su Machine Head, Hatebreed, Trivium i dr. Njihov stilski izričaj prepun moćnih i dinamičnih groovy dijelova u koncertnim nastupima predstavlja doslovno tempiranu zvučnu bombu, stoga, nikako ih nemojte propustiti u ovom premijernom nastupu na ovim prostorima. Angry Again postoje od 2010. i do sada su objavili dva albuma: Life is Like a Melody (2013.) i Divide and Conquer (2017.).