Novosti

13/04/2017

Započinje manifestacija Proljeće na markatu

Danas su u prostorijama Turističke zajednice grada Pule Direktor pulske Tržnice Renato Perc i direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj predstavili program skorašnje manifestacije 'Proljeće na markatu'.

Proljetna događanja započinju već ove subote, velikom Uskršnjom fritajom od 1500 jaja sa šparogama u 11 sati, a dobru će atmosferu dodatno osigurati i grupa In Vino Veritas. Isti će se dan predstaviti i Brionka s prodajom pinci i Slovensko kulturno društvo Istra s tamošnjim uskršnjim običajima.

U manifestaciji koja službeno započinje u utorak, 18. travnja, sudjelovat će ukupno 12 ugostitelja, od kojih devet obrtnika i tri tvrtke koji će svaki dan od od 10 do 14 sati, od ponedjeljka do četvrtka nuditi razna jela po povoljnijim cijenama. Osim ugostitelja, na markatu će petkom kao i obično svoje mjesto naći Hand made izlagači, a subotom i izlagači Mirisa i okusa markata.

Direktor pulske Tržnice Renato Perc pozvao je građane ove subote na tradicionalnu uskrsnu fritaju sa šparogama, a potom i na manifestaciju 'Proljeće na markatu'.
'Ove godine smo produljili zbivanja na tržnici tako da ćemo tijekom četiri tjedna svaki dan imati različita događanja. Svrha gastro ponude je promocija ugostitelja ali i poboljšanje turističke ponude', rekao je Perc te dodao kako će se na kraju ove proljetne manifestacije, 13. svibnja održati podjela certifikata poljoprivrednicima, a biti će omogućen i organizirani obilazak lokalnih proizvođača voća i povrća.

Zadovoljstvo obogaćivanjem turističke ponude grada Pule izrazila je i direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj koja je istaknula kako su ovakve manifestacije vrlo zanimljive za goste koji na otvorenom prostoru, zajedno s građanima imaju priliku doživjeti lokalnu kuhinju i naša tradicionalna jela.

U Proljeće na markatu uključeni su sljedeći ugostitelji: Vodnjanka, Asterix, Šurida, Bukatela, Škuža, Bodulka, El Pulari Parasol, Mediteran, Q-time, Kantina, Pleter usluge - Dom hrvatskih branitelja i Amfiteatar. Dva ponedjeljka se neće raditi jer su praznici, kao ovaj uskršnji ponedjeljak i za 1. svibanj. U utorak počinjemo s predstavljanjem jela ugostitelja iz Bukalete, Škuže i Bodulke.

U manifestacije HandMade by Markat i Mirisi i okusi markata uključeni su: vinari Benazić i Babos, a bit će i proizvođači maslinovog ulja OPG Nicoletta Balija, OPG Pripuzović i OPG Komparić.  Drugi proizvođači koji će nuditi svoje delicije jesu: Vesna sirevi, Sirana Zlata, Gastro Corner - Mercatino, OPG Stipančić, OPG Laković, OPG Franjul, Blondi, OPG Bodiš, OPG Vitasović, Pršutana Bani te vrijedne proizvođačice rukotvorina - Vladić pletenina, Tomić nakit od papira, Kolić modelirana žica i Čević Gobo sapuni.