Novosti

14/04/2017

Sutra otvorenje izložbe Oko žene u Galeriji Makina

Sutra će se ss početkom u 20 sati u Galeriji Makina održati otvorenje izložbe fotografija "Oko žene" umjetnica Anne Gaspotić, Snježane Bratanović, Edne Jurcan i Ive Kuzmanović.
Na području audio-vizualnih umjetnosti i procesa stvaranja nastao je EduSplash – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj koja treću godinu za redom održava besplatne edukacijske programe koji se temelje na osnovama teorije s naglaskom na praktična iskustva i u praksi primjenjiva znanja.
Jedna od četiri radionice je ona na kojoj se polaznici upućuju u tajne dobre fotografije i fotografskog umijeća pod mentorstvom Hassana Abdelghanija, fotografa i voditelja pulske Galerije Makina, omogućila je predstaviti nabolje polaznice prošlogodišnje radionice, a sada najbliže suradnice Hassana Abdelghanija, Snježanu Bratanović, Annu Gaspotić, Ednu Jurcan i Ivu Kuzmanović.
Radove četiri autorice, četiri različita autorska pristupa i četiri različite tematike koje svaki od fotografskih opusa ostvaruje, istražuje i problematizira na sebi svojstven način moguće je razgledati kroz sljedećih mjesec dana od sutra, 15. travnja do 14. svibnja.

Ovom izložbom Galerija Makina obilježava sjajan početak cjelogodišnje izložbene djelatnosti koja 2017. godinu posvećuje ženama i izložbama ženskih autora fotografije.

Aktivnosti Galerija Makina financijski podupire Grad Pula.