Novosti

18/04/2017

U sklopu Projeća na markatu, bogata gastronomska ponuda

Danas je na središnjem dijelu gradske tržnice u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula i TZG Pule započela manifestacija Proljeće na markatu koja će trajati do 12. svibnja. Gastronomska ponuda bit će u programu od ponedjeljka do četvrtka, dok će se petkom predstaviti vrijedni izlagači manifestacije HandMade by Markat, a subotom proizvodi Mirisi i okusi markata.

Tako će se 6 dana u prigodnim kućicama predstaviti sljedeći izlagači:
ponedjeljkom će se predstaviti (24.4. i 8.5.): Vodnjanka, Asterix, Šurida, Sapori Radix, OPG Pripuzović (ulje), Vina Babos, svaki utorak (18.4.; 25.4.;2.5. i 9.5.): Bukaleta, Škuža, Bodulka, Vesna sirevi, OPG Balija Nicoletta (ulje), Vina Benazić, svaku srijedu (19.4.; 26.4.; 3.5. i 10.5.): El Pulari Parasol, Mediteran, Q time, Sirana Zlata, OPG Marino Pripuzović (ulje), Vina Benazić, četvrtkom (20.4.; 27.4.; 4.5. i 11.5.): Kantina, Dom branitelja, Amfiteatar, Gastro Corner, OPG Komparić Marko (ulje), Vina Babos, petkom (21.4., 28.4., 5.5., 12.5.): 6 izlagača manifestacije HandMade by Markat , i u subotom izlagači Mirisi i okusi (22.4., 29.4., 6.5.): OPG Stipančić, OPG Laković, OPG Franjul, Blondi, OPG Bodiš i OPG Vitasović zajedno te OPG Brig i Pršutana Bani.
 
Vrijedi saznati i kakvi će se sve meniji spremati:
ponedjeljkom (24.4. i 8.5.) - Vodnjanka će nuditi maneštru i fuže s rukolom ili šugom, a pizzeria Asterix - pizzete i pizzu s nutelom, restoran Šurida imat će u ponudi šugo s domaćim njokima i palentu sa šugom od sipa,
utorkom (18.4., 25.4. te 2.5. i 9.5.) svoje menije predstavljaju:  Bukaleta - maneštra, tripe i salata od hobotnice s krumpirom, Škuža - šugo od divljači s pljukancima i šugo od lignji s palentom, te Bodulka iz Šišana - riba u škartocu i brodet s palentom,
srijedom (19.4., 26.4., 3.5. i 10.5.) - El Pulari Parasol - chili con carne i Taco (Carnitas) de Puerco, a Mediteran donosi maneštru s koromačem i kobasicom te pohanu šniclu s krompir salatom, Q-Time će nuditi - bruskete s mozzarelom i pršutom, tjesteninu s pršutom i rukolom,
četvrtkom (20.4., 27.4., 4.5. i 11.5.) - Kantina će imati na meniju pljukance i tunu, Dom branitelja Pleter usluge domaće fuže s goveđim gulašom ili s varivom, zatim raviole sa skutom, kozicama i špinatom, a restoran Amfiteatar - hobotnicu "in forno", filet ribe "u škartocu" i riblji brodet s pečenom palentom.