Novosti

20/04/2017

Najava ovogodišnje 7. Gitarijade

Na današnjoj konferenciji za novinare u Rock caffeu, organizatori Nataša Petrić Tasha i Mirko Mocko predstavili su ovogodišnju Gitarijadu.
Sedma obnovljena "Gitarijada Pula 2017." u finalnoj večeri donosi šest bandova koji su prošli selekcije te će svoje autorske radove pojedinačno predstaviti u polusatnoj izvedbi na Portarati, 29. travnja, s početkom u 19 sati. Bandovi se kategoriziraju kroz razne žanrove poput blues-rocka, alternativnog rocka, punk-rocka, punk rock rapa te growling death metala. Finalisti su VANKA ŠKVARE - Labin, NEGDJE IZMEĐU - Pula, THE BILLS - Rovinj, MAMUTI - Kanfanar/Vodnjan, OLYMPUS - Pula i MUSTARD SEEDS - Pula.  Pobjednički band dobit će plaketu Gitarijada Pula 2017., promociju u lokalnim medijima te besplatno snimanje spota za jednu pjesmu, Svi bandovi učestvuju u utrci za posebnu nagradu koju dodjeljuje "Studio Partizan", snimanje jedne pjesme.
Gosti Gitarijade bit će prošlogodišnji pobjednici, band Nord iz Rijeke. Oni će ujedno i promovirati svoj prvi studijski album koji izlazi 21. 04. za Geenger Records i europsko tržište. Nakon proglašenja ovogodišnjeg pobjedničkog banda građani će moći poslušati koncert Šajeta banda.

Program se održava uz podršku Upravnog odjela za kulturu Grada Pule te u partnerstvu sa IDD PRODUCTION i Regional Expressom.