Novosti

24/04/2017

Otvoren 15. Festival znanosti

U Zajednici tehničke kulture u Puli danas je svečano otvoren 15. Festival znanosti  koji se paralelno do subote 29. travnja održava u 22 grada diljem Hrvatske

Gradonačelnik Pule Boris Miletić iskoristio je priliku kako bi organizatorima zaželio uspješan ovogodišnji festival. "Mi često znamo reći da moramo težiti izvrsnosti s obzirom da smo površinom i brojem stanovništva premali. Kako bi zaista i postali izvrsni moramo ulagati u naše znanje, a kao najbolje primjer toga ističem svjetski poznato brodogradilište Uljanik koje već generacijama usavršava znanje svojih djelatnika i radnika te uspješno konkurira na svjetskom tržištu s mnogo većim brodorgradilištima." - poručio je Miletić.

Zamjenica župana Giuseppina Rajko kazala je kako je ulaganje u znanost vrlo važno te je čestitala organizatorima na još jednom uspješnom festivalu koji će ovo godine imati posebno bogat program.

Predsjednik organizacijskog odbora Festivala i tajnik Zajednice tehničke kulture Pula Anton Pletikos zahvalio se Gradu Puli i Istraskoj županiji na financijskoj pomoći pri organiziranju festivala. "Pred nama je tjedan znanosti koji simbolizira veliki pokret i želju u prenošenju znanja mladima u kojem će se održati tisuće događanja, predavanja, izložbi radova i radionica." - kazao je Pletikos posebno se zahvalivši medijima koji iz dana u dan pomažu u promociji festivala.

Pulski dio festivala započeo je predavanjem prof. Davora Horvatića pod nazivom "Može li umjetna inteligencija predviđati budućnost?" na kojem su se pulski maturanti i zaljubljenici u znanosti imali prilike upoznati sa novostima iz svijeta strojnog računanja čiji će napredak u mnogočemu odrediti i tehnološku budućnost pred nama.

Ovogodišnje izdanje festivala, čija je tema "Vrijeme", posvećeno je obilježavanju 160. godišnjice rođenja velikog hrvatskog znanstvenika Andrije Mohorovičića. Detaljnije informacije o programu možete pronaći na Festival znanosti. Ulaz na sve programe je besplatan.