Novosti

25/04/2017

INK-u nagrada za predstavu "Ima da te ima"

Na 17. izdanju Međunarodnog festivala kazališta za djecu „Naj, naj, naj festival“, u organizaciji kazališta Žar ptica Zagreb, INK Gradsko kazalište Pula je u četvrtak, 20. travnja 2017. gostovalo s predstavom „Ima da te ima“ u režiji i izvedbi Rade Radolovića i Lane Gojak.

Po mišljenju Stručnog žirija nagrada za najbolju scenografiju dodijeljena je upravo predstavi „Ima da te ima“, u kojoj scenografiju potpisuje Vesna Šuput. U pet festivalskih dana održano je devet najboljih dječjih predstava iz Hrvatske i četiri iz inozemstva, a sve predstave pratio je ocjenjivački sud, koji je najboljima jučer na zatvaranju festivala dodjelio nagrade Zlatne Žar ptice.

O najboljima u čak 11 kategorija odlučio je stručni žiri u sastavu Želimir Mesarić kao predsjednik, te članovi Bojana Radović, Marija Sekelez, Mia Mitrović i Marko Makovičić. Čestit scenografkinji, autorskom timu, redateljima, glumcima, akterima i svim dobitnicima nagrada.

Festival je osnovan 2001. s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave iz cijele Hrvatske za proljetne školske praznike ove je godine zabilježio iznimnu posjećenost, pa je devet domaćih i četiri inozemne predstave prikazane od 19. do 23. travnja pogledalo više od 3,5 tisuće gledatelja.