Novosti

04/05/2017

Premijera dokumentarnog filma 143

U petak, 5. svibnja, u Kinu Valli u Puli, u 21.00 sati premijerno će se prikazati dokumentarni film 143°, Hrvatska, 2017. pulskog redatelja Danila – Lola Ilića, na koji su pozvani svi zainteresirani za film.

Riječ je o projektu i ideji mlade, samodisciplinirane i posvećene sportašice Aide  Šehić koja je odlučila pomaknuti vlastite limite i upustiti se u zahtjevni, dvadeset kilometarski plivački poduhvat povezujući dva svjetionika.

Tijekom njezinih intenzivnih psihofizičkih priprema, Aida progovara o osobnom razvoju kroz sport, kreativnoj energiji i osjećaju ispunjenog življenja kojeg je potrebno imati, prijateljstvu kao bitnom elementu, ishodištu vlastite motivacije te o važnosti palijativne skrbi čiji su simboli upravo svjetionici. Inicijalna povezanost s morem kao kompleksnim medijem Aidi istodobno predstavlja vječni izazov i inspiraciju, a u najtežim trenutcima i utjehu.

Puljanin Danilo -Lola Ilić je diplomirao na Odsjeku za film i TV montažu Umjetničke akademije u Beogradu, pod mentorstvom Andrije Zafranovića, te je magistrirao filmsku režiju na Ohio University’s School Of Film. Prethodno je režirao dugometražne dokumentarne filmove „Pula je i moj grad“ (2014.) i „Prašina svakodnevnog života“ (2011.), dugometražnu dramu “Distortion” (2007.) nagrađenu na Accolade Competition 2007., te “Memoari slomljenog uma” (2015.) prvi Ilićev igrani film.