Novosti

08/05/2017

Zora, Noemi i Valentina - pobjednice 4. festivala „Pula pjeva“

Ovog vikenda je pred prepunim Istarskim narodnim kazalištem održana završnica 4. dječjeg pjevačkog festivala Pula pjeva na kojoj je svoje talente pokazalo 15 finalista. Pobjedu je odnijelo troje mladih pjevača, i to u kategoriji od 1. do 3. razreda najbolja je bila Zora Cvijanović, u kategoriji od 4. do 7. razreda pobjedu je odnijela učenica 4. razreda OŠ Šijana Noemi Janković. U trećoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici 8. razreda i srednjoškolci nagradu je odnijela maturantica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Valentina Spajić. Najviše simpatija publike odnio je Deni Brščić, učenik 1. razreda OŠ Kaštanjer kojemu je ujedno i pripala nagrada publike.

Pobjednicama četvrtog pjevačkog festivala plakete je uručio gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić koji je pritom od srca čestitao svim sudionicima na trudu,  hrabrosti i entuzijazmu uz želje da se nastave baviti glazbom, ali i svime što ih veseli.

Na ovogodišnjem festivalu nastupili su i Sara Dejanović, Ana Mišan, Ana Benazić, Valentina Patrun, Barbara Pavlić, Una Ledinski, Bartol Ćatić, Čalak Ademi, Mila Ledinski, Mila Jovanović i Ivona Dominiković uz prateći bend kojeg su činile mlade snage: Ema Ulemek , Matej Božac, Toni Selaković, Elena Krizmanić, Petra Pralica, Ivona Dominković, Anamarija Bukovac i Bojan Crnogorčić. Kao prateći vokali nastupili su :Miriam Hiscri, Kira Peročević, Petra Pralica, Elena Krizmanić, Ivona Dominković, Olivia Malbon, Sky Leček Beever, Ella Božić, Lena Zuban, Tereza Mišan i Mila Ledinski.

Sve sudionike festivala čeka jednodnevni izlet u Nacionalni park Brijuni kao svojevrsna nagrada organizatora svoj djeci koja su pomogla i sudjelovala u realizaciji 4. po redu PULA PJEVA.

Kroz ovogodišnji festival prošlo je 101 kandidata i kandidatkinja, u polufinale se plasiralo njih 35, a prema odluci stručnog žirija u finale je ušlo 15 natjecatelja. Stručni žiri ocjenjivao je prema kriterijima: intonacija, vokalna izvedba i scenski nastup. Članovi žirija bili su profesor glazbene kulture Bogdan Fabris, profesorica glazbene kulture Sonja Milović, tajnik Hrvatske glazbene unije Toni Pernić te glazbeni producent Edi Cukerić.

Grad Pula podržava i provodi cijeli festival i to uz organizacijski potporu i stručno vodstvo Studija glazbene kreativnosti „Čarobna frula".