Novosti

10/05/2017

Otvoren 16. Olimpijski festival dječjih vrtića

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci sudjelovala je danas na svečanom otvorenju 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji se održava na terenima SRC „Uljanik-Veruda”.

 „Današnja olimpijada odlična je prilika za promociju zdravih životnih navika kod djece i mladih te za prezentaciju sportskih aktivnosti koje se provode u našim objektima“ poručila je Puh Belci pritom napomenuvši kako je jedan od ciljeva ovog festivala potaknuti mlade na bavljenje sportom. Svim današnjim natjecateljima želim, prije svega, puno zabave te sportskog uspjeha, poručila je na kraju svog obraćanja Puh Belci.

 „Ovogodišnja olimpijada okupila je gotovo 650 djece iz 31 dječjeg vrtića Pule i okolice“ istaknuo je predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić napomenuvši kako će se mališani natjecati u muškoj i ženskoj kategoriji u pet disciplina, i to u trčanju na 50 metara, bacanju loptice, skoku u dalj, štafeti 4x25 metara te malom nogometu.

Olimpijski festival dječjih vrtića organizira Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pule, te pod pokroviteljstvom Grada Pule.