Novosti

12/05/2017

Otvoren kabinet za obradu tekstila

U Školi za odgoj i obrazovanje - Pula jučer je svečano otvoren novoopremljeni kabinet za obradu tekstila. Otvorenju su nazočile i pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Davorka Maras Tkačuk te dugogodišnja članica školskog odbora Škole,koordinatorica Sigurne kuće Istre, Jadranka Černjul.

U novom kabinetu za obradu tekstila, osim izvannastavnih aktivnosti održavat će se i nastava za učenike koji će se školovati za zanimanje pomoćnog krojača. Škola će tako od iduće školske godine otvoriti strukovni smjer tehnologa te će na taj način proširiti svoju ponudu obrazovnih programa. Do sada su učenici s teškoćama u razvoju mogli upisati obrazovni program za pomoćnog kuhara i slastičara, vrtlara, cvjećara, voćara-vinogradara-vinara, autolimara i vodoinstalatera.

Kabinet je opremljen sredstvima projekta Škole "Društvenim poduzetništvom do društvene uključenosti" koji su sufinancirali Istarska županija i Hrvatska elektroprivreda. U okviru projekta nastao je i priručnik "Društveno-poduzetnička školska početnica" Autorice priručnika su Vanja Marković i Danijela Kasumović-Maružin, a priručnik govori o razvoju društvenog poduzetništva u školskim uvjetima.