Novosti

18/05/2017

Najava izložbe Rekonstrukcije identiteta

U četvrtak, 18. 05. 2017.  u 12.00 sati u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre održat će se otvorenje izložbe rekonsturkcije identiteta.

Naslov /RE/KONSTRUKCIJE IDENTITETA u programskom smislu obuhvaća i izložbu kojom predstavljamo u paralelnom  razdoblju (2015. – 2017.) donirane umjetnine. Riječ je o različitim tematskim i medijskim formacijama umjetnika raznih generacija koji su vlastitim činom darivanja obogatili fundus muzeja, a očekuju Vas radovi ĐANINA BOŽIĆA, FULVIA JURIČIĆA, SLAVICE MARIN, OLEGA MOROVIĆA, ALOJZA ORELA (donacija Alekseja Orela, vlasnika ostavštine), SOFIJASILVIE, MARKA VOJNIĆA i dr. Kao zasebnu mikro - cjelinu, ističemo i donaciju ULUPUH-a (Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti), odnosno izbora dvanaestog po redu izdanja ZGRAF-a, međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija održane u siječnju ove godine u Zagrebu. U zasebnom mikro- ambijentu /ZGRAF CORNERU/ svakog utorka do 11. lipnja 2017. moći ćete vidjeti novu varijaciju istoimene donacije, prelistati publikacije koji su njen sastavni dio, pa i poslušati glazbu sa nosača zvuka koje su dizajneri grafički oblikovali.
 
Uz radionice i stručna vodstva namijenjenim široj javnosti, za vrijeme trajanja izložbe održat će se i popratni programski sadržaji među kojima ističemo i seriju performansa istarske umjetnice Slavice Marin.