Novosti

24/05/2017

Najavljen Festival trčanja

Savjet mladih Grada Pule u suradnji s Udrugom kineziologa Pula u nedjelju, 28. svibnja u Šijanskoj šumi organizira Festivala trčanja koji su na današnjoj konferenciji za medije najavili Lena Radunić i Kristina Rabar ispred Savjeta mladih Grada Pule te u ime Udruge kineziologa Pula Višnja Popović i Erik Lukšić.

„Cijela manifestacija započinje u 10.00 sati s utrkom za učenike od 1. do 4. razreda, u 10.20 sati slijedi utrka za učenike od 4. do 8. razreda, dok će u 10.40 startati srednjoškolci“ priopćila je Radunić nadodavši kako će se istog dana održati i utrka za rekreativce koja je planirana za 11.00 sati. Na riječi predstavnice Savjeta mladih nadovezao se voditelj projekta Lukšić koji je kazao kako su sve četiri utrke prilagođene uzrastu koji se natječe. „Najmlađi će u prvoj utrci morati pretrčati 200 metara, malo stariji učenici 500 metara, srednjoškolci će trčati stazom dužine jedan kilometar, a dok će rekreativci morati savladati stazu od pet kilometara“ pojasnio je Lukšić.

Predsjednica Udruge kineziologa Pula Višnja Popović kazala je kako je cilj ove manifestacije okupiti sve one koji žele promovirati sport, rekreaciju i tjelesnu aktivnost. Stoga je upravo Svjetski dan sporta idealan povod za organizaciju manifestacije ovakvog tipa, nadodala je Popović.

Za kraj Kristina Rabar, članica Savjeta mladih Grada Pule pozvala je sve sugrađane da podrže ovu manifestaciju i priključe se trčanju. Ujedno najavila je i bogate nagrade za najbolje trkače. „Savjet mladih pripremio je 12 nagrada za prva tri mjesta u sve četiri utrke“ poručila je Rabar te svima zaželjela puno sreće pri natjecanju.