Novosti

09/06/2017

INK Gradsko kazalište Pula na Festivalu Opatija

Najposjećenija  predstava produkcije INK Gradskog kazališta Pula „Djevojačka večer“ autora Davea Simpsona, prema zamisli Paula Farraha, u režiji Violete Tomić, uvrštena je u program Festivala Opatija, te će se odigrati danas, 9. lipnja 2017. godine, u dvorani Gervais s početkom u 20 sati.

 

IGRAJU:  Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović, Nataša Kličković, Mia Krajcar, Lana Gojak, Lara Živolić

 

Sve donedavna žena je bila jedini objekt požude u javnim kućama i striptiz barovima! Suvremenost i emancipacija, a naročito kriza i nezaposlenost, donose situaciju, kad su i mnogi muškarci prisiljeni prodavati vlastito tijelo na različite načine.

„Djevojačka večer“ je pradavni ritual koji simbolično predstavlja prijelaz iz djevojačkog u zrelo, odgovornije razdoblje žene i majke. To samo naizgled neproblematično pretvaranje, u stvarnosti je prožeto svojevrsnom dozom zavjere. Na „Djevojačkoj večeri“ sve se žene, majke, bake, sestre, prijateljice… ponovno pretvore u lude, mlade djevojke koje čeznu za svačim i žele si priuštiti mnogo više od uobičajenog, ali uglavnom ne prelaze granice dozvoljenoga, društvu podobnog ponašanja. Uostalom, koga si mogu uopće priuštiti osim sebe samih i svojih muškaraca, onih, koji istovremeno luduju na sličnom obredu, na momačkoj večeri!

Međutim, kad se u ushićenje preobrazbe uključi alkohol, kad se zabava rasplamsa i zaključuje u noćnom klubu s muškim striptizom, onda se granice opasno pomiču! Ali, ako su svi sudionici međusobno povezani u veliku obitelj i ako se sve događa u okviru komične melodrame s mnoštvom duhovitih koreografija, šaljivih zapleta, iznenadnih raspleta i neočekivanih obrata, tada je moguć samo sretan kraj! U tom slučaju, prava kazališna zabava ne može izostati!

 

Violeta TOMIĆ, redateljica