Novosti

09/06/2017

Prezentirani pobjednički radovi projekta D’BASKET

U cilju razvoja poduzetničkog duha već u osnovnoškolskoj dobi, ali i poticanja kreativnosti te suradnje među djecom, partneri međunarodnog projekta D’BASKET organizirali su nagradni natječaj za izradu logotipa projekta za učenike uključenih škola iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Zadatak natječaja bio je osmisliti i nacrtati logotip međunarodnog projekta D'Basket te ga prezentirati pred komisijom.

Osnovna škola Veli Vrh od tri poslana rada učenika na međunarodnom natječaju osvojila je dvije nagrade. Prvu nagradu za najbolji logotip, te ujedno logotip koji će biti izabran da predstavlja projekt djelo je učenica Lare Ferjančić i Paole Šuškić iz 6.b razreda. Dodijeljena je i posebna nagrada i to za najbolju prezentaciju koja je išla učenicama Leoni Andačić, Elizaveti Bulavini i Luciji Poduje iz 6.c razreda. Spomenute radove učenici su danas prezentirali pred brojnim uzvanicima, a među kojima se našla i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je ovom prigodom pohvalila sve radove i čestitala na uspjehu.

Spomenuti natječaj sastojao se od dva koraka, prvo je odrađena nacionalna selekcija radova od kojih su tri najbolja poslana na zajednički natječaj i odabir logotipa. Od ukupno devet prijavljenih grupa učenika iz Hrvatske, Slovenije i Italije, odabrana je ona s najboljim logotipom koji će predstavljati projekt, a jedna je grupa posebno pohvaljena za iznimno dobru prezentaciju. Osim vizualnog rješenja trebalo je i prezentirati samo rješenje i što ono predstavlja na engleskom jeziku međunarodnoj komisiji, koju je činilo pet članova iz partnerskih zemalja.

Rezultati su danas uživo objavljeni na tek otvorenoj stranici projekta: http://www.dbasket.eu/logo/

Projekt D’BASKET financira se iz programa Erasmus+ te uključuje 10 partnera iz Francuske, Italije, Hrvatske i Slovenije, a tema je razmjena dobre i inovativne prakse i razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda koje teže jačanju vještina učenika i učitelja. Partneri s Hrvatske strane su Grad Pula, osnovna škola veli vrh te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva.