Novosti

21/06/2017

U Puli se obilježava Svjetski dan glazbe

Hrvatska glazbena unija uz potporu Grada Pule 2015. godine pokrenula je nacionalni projekt pod nazivom „Svjetski dan glazbe“, koji se tradicionalno slavi na današnji dan, 21. lipnja u 110 zemalja, te 400 gradova diljem svijeta. Ideja da na jedan dan gradovi postanu zonom slobodne svirke te da glazbenici izađu na ulice u kvartovima, na trgovima i svojom svirkom slave glazbu, potaknula je i ove godine Hrvatsku glazbenu uniju da zajedno sa svojim podružnicama organizira zanimljive programe u više gradova među kojima je i Pula.

Glazbenici najraznovrsnijih glazbenih pravaca, svojom će svirkom uveličati ovaj dan koji se tradicionalno slavi u svijetu. Prošle je godine HGU Pula, a u takvom tonu će i ove godine u suradnji sa Gradom Pula osigurati atraktivne lokacije za nastupe koje će se protezati kroz centar grada, krenuvši od tržnice u jutarnjem terminu te u večernjem terminu od 20:00 – 23:30h na Portarati, i knjižari Petit na Trgu Sv. Tome od 20:00-22:00h.

U srijedu, slavit će glazbu glazbenici raznovrsnih žanrova, koji ce upriličiti polusatne glazbene poslastice, na obostrano zadovoljstvo njih samih, ujedno i njihove publike. Želja nam je da ova manifestacija postane tradicionalna te da iz godine u godinu okuplja sve više glazbenika, na još više lokacija u Puli. Svi navedeni glazbeni punktovi su kao i do sada prilagođeni akustičnim nastupima. Takvim raznim glazbenim priredbama ujedno se i obilježava kalendarski početak ljeta.