Novosti

05/07/2017

I ove godine bogat popratni program Pula Film Festivala

U pulskom hotelu Park Plaza Histria danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen poseban popratni sadržaj ovogodišnjeg, 64. Pulskog filmskog festivala. Ravnateljica Festivala Gordana Restović govorila je o programu Pula PROfessional, glazbenom programu i izložbama te novitetima poput Pula Food festivala i atraktivne filmske lokacije: Kino uz more – plaža Ambrela.

„U pripremi 64. Pule svoju veliku potporu dali su i partneri i sponzori iz sektora gospodarstva, koji su tako utjecali da se Festival i dalje uspješno razvija u manifestaciju zavidnih razmjera. Programska ponuda Festivala sama po sebi je velik organizacijski izazov jer se radi o manifestaciji na otvorenom koja nastoji uspješno ponuditi umjetnost i tradiciju. U tom kontekstu mogu reći da smo programima postigli zavidnu kvalitetu i atraktivnost“, istaknula je Gordana Restović.

„Zbilja mi je drago što nas i ove godine očekuje iznimno bogat program 64. izdanja Pula Film Festivala koji je danas s punim pravom najposjećenija kulturna manifestacija u Hrvatskoj. Vjerujem da će brojna publika i ove godine uživati u najljepšem kinu pod zvijezdama“, kazao je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke izrazio je zadovoljstvo i podsjetio kako ova bankarska kuća već niz godina surađuje s Gradom i sa Pulskim filmskim festivalom.

„Pružit ćemo najveću moguću potporu i obzirom da sam posjetio mnogobrojne filmske festivale mogu reći da se radi o posebnom doživljaju i najvećoj manifestaciji u turističkoj sezoni“, naglasio je Reli Slonim, izvršni direktor Arena Hospitality Group d.o.o.

„Pulski filmski festival poseban je događaj i tradicionalno svake godine pretvara grad u centar filmske umjetnosti i zabave. Značaj ovog Festivala od velike je kulturne i društvene važnosti za grad. Njegova popularnost s jedinstvenom pozornicom kao što je pulska Arena ima jak utjecaj na stvaranje imidža destinacije koji u Pulu privlači velik broj posjetitelja svih generacija i dodatno obogaćuje turističku ponudu grada, postaje njegov zaštitni znak“, naglasila je direktorica TZ-a Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

U Titovom parku, od 15. do 22. 7. 2017, održat će se velika gastro manifestacija Pula food festival powered by Pan. Taj jedinstveni projekt predstavljanja ulične hrane održava se u sklopu Croatia food festivala, koji se održava drugu godinu i kojem je cilj putovanjem kroz Hrvatsku građanima i turistima predstaviti najbolje od street foodponude i donijeti drugačiji vid konzumiranja hrane. „Jako sam sretna što su čelni ljudi Pula Film Festivala prepoznali naš projekt i što će naša gastro priča biti dio jednog od najboljih filmskih festivala regije. Pula food festival powered by Pan tijekom trajanja filmskog festivala svim ljubiteljima filma, glumcima, gostima, posjetiteljima, ali i turistima ponudit će mogućnost da uživaju u slasnim zalogajima i odabranim pićima po izrazito pristupačnim cijenama. Sigurna sam da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu i da ćemo obogatiti festivalske večeri te da će food festival tijekom 8 dana biti nezaobilazno mjesto svih onih koji su spremni na nove gastro avanture. Veselimo se Puli, druženju, novim izazovima i ovim putem pozivam sve da nam budu dragi gosti, a mi ćemo učiniti sve da u pauzama filmova pronađete dovoljno zabave za sebe i svoju obitelji“,rekla je Lana Klingor Mihić.

Sve detalje ovogodišnjeg progama 64. Pula Film Festivala možete pronaći na službenoj stanici festivala www.pulafilmfestival.hr