Novosti

31/07/2017

Održan prvi Memorijalni vaterpolo turnir Robert Dorić

Protekle je subote na pulskom plivalištu Mornar održan prvi Memorijalni vaterpolo turnir posvećen prerano preminulom sportskom djelatniku i pedagogu Robertu Doriću. Osam ekipa iz Pule, Rovinja, Vrsara, Kopra, Rijeke i Zagreba borilo se za titulu prvog pobjednika, no ipak prvo izdanje turnira okončano je bez pobjednika budući su finalisti „Jaja i kuraja“ i „Time out“ igrali neriješeno 3:3. Organizatori su na kraju turnira pehar predali sportskim djelatnicima Dragici i Dinu Makovcu. U ime Grada Pule turnir je podržao i pratio zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek.

Turniru su se odazvale brojne poznate sportske ličnosti poput Damira Burića, Vjeke Kobeščaka, zlatnog kapetana hrvatske reprezentacije Samira Baraća i brojnih drugih, a sjajna atmosfera, kulminirala je gledanjem finalne utakmice Svjetskog prvenstva u kojoj su reprezentativci Hrvatske u finalu svladali Mađarsku.

Iako je odlazak Roberta Dorića nenadoknadiv gubitak za sport, druženje vaterpolista od onih početnika do eminentnih svjetskih imena bar na trenutak pokazao kako je Dorić ostavio neizbrisiv trag u pulskom sportu, posebice vaterpolu.

Robert Dorić u vaterpolu je proveo više od 35 godina, počevši isprva kao zaljubljenik u plivanje, a ubrzo je s Dinom Makovcem osnovao prvi plivački klub na području današnjih Valkana. Tijekom srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja borio se za temelje vaterpola u Gradu Puli, a koji do danas čvrsto stoje za sve buduće generacije. Diplomirao je upravo na temi taktičke i fizičke pripreme vaterpolista, a koje znanje i iskustvo mu je pomoglo da napravi najveći vaterpolo uspjeh u Istri, plasiravši se s VK Jadrogardom u 1. ligu.