Novosti

22/09/2017

Miletić: Veslački klub Istra ponos je Pule

Krštena prva tri regatna čamca

Povodom 131. godišnjice postojanja Veslačkog kluba Istra u četvrtak, 21. rujna, predsjednik kluba Dragan Stanković i pulski gradonačelnik Boris Miletić simbolično su krstili tri novonabavljena regatna čamca, a tom je prilikom prezentiran i obnovljeni ponton s mostićem, podijeljene su zahvale najzaslužnijima te prigodno nagrađen i najbolji juniorski veslač Fabio Ipsa.

"Čestitam svima na izvrsnim ovogodišnjim rezultatima. Riječ o velikom i uspješnom klubu koji služi na ponos Puli. Sport je jedan od najboljih načina kako promovirati grad, a vaši su uspjesi ujedno i dokaz da se trud i odricanje isplate. Drago mi je da smo mi bili mala pločica u ovom velikom mozaiku veslanja u Puli" istaknuo je Miletić i dodao da je Grad uvijek pruža potporu razvoju sporta koji iznjedri mnoge vrhunske sportaše.

Za sada su nabavljena tri  iznimno kvalitetna čamca marke Filippi i to četverac i dvojac bez kormilara te jedan samac. Upravo je za takvim čamcima velika potražnja u cijelom svijetu.

"U izradi nam je još pet školskih čamaca, koje očekujemo u Klubu ove jeseni. Za cijeli komplet od osam čamaca, uz potporu Grada Pule i gradonačelnika, osigurali smo 500.000 kuna kreditom na pet godina" kazao je Stanković i zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

Za ovu potporu su stoga dodijeljene zahvalnice gradonačelniku Borisu Miletiću za razvoj veslanja u Puli, zamjeniku gradonačelnika Robertu Cveku kao inicijatoru nabavke novih čamaca, Miljenku Brniću, predsjedniku Uprave Tehnomont brodogradilišta i Zdenku Bakišu, šefu remonta, zaslužnima za generalni remont pontona s mostićem, ali i izradu aluminijskog nadgrada na prikolici za sigurniji prijevoz čamaca na regatu, te naravno najuspješnijem ovogodišnjem veslaču 17-godišnjem Fabiju Ipsi. Član Hrvatske veslačke izborne vrste sa zavidnim rezultatima na europskim i svjetskim natjecanjima, Ipsa je uputio zahvalu na potpori te je dodao da, iako je ova natjecateljska sezona bila dobra, za iduću ima još veća očekivanja.