Novosti

02/10/2017

U Puli obilježen međunarodni Dan starijih osoba

U Čitaonici kluba umirovljenika u Puli danas je prigodnim programom obilježen Međunarodni Dan starijih osoba, a u ime Grada Pule svim pripadnicima treće životne dobi čestitke je uputila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

„Grad Pula godinama sustavno podupire kvalitetne programe koji su namijenjeni upravo umirovljeničkoj populaciji jer su zaštita i briga za starije ujedno i pokazatelj napretka cijele zajednice. Nakon cjeloživotnog vrijednog rada i truda, na nama je da umirovljenicima osiguramo dostojanstven društveni život, a ključno je potaknuti ih da i dalje budu uključeni u život zajednice“, kazala je zamjenica gradonačelnika.

Okupljene je pozdravila i ravnateljica Gradske knjižnicice i citaonice Nela Načinović te predsjednik Istarske zajednice umirovljenika Zdenko Pliško.

U zabavnom dijelu programa sudjelovali su mališani iz dječjeg vrtića Dado iz Štinjana, a recitalom se okupljenima obratio Đilo Pliško. Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.