Novosti

11/10/2017

Izložba Mediterannean Breeze u Galeriji Makina

Ovog će se petka s početkom u 20 sati održati svečano otvorenje izložbe fotografija i promocija knjige Alexandera Pieria "Mediterannean Breeze" u Galeriji Makina.
Alexander Pieri je rođen 13. studenoga 1971. u Puli. U osamdesetim godinama prošlog stoljeća pohađa umjetničku školu pod vodstvom slikara Ivana Obrovca i Fulvija Juričića. Maturirao je s odličnim uspjehom 1992.godine. Posvećujući se crtežima, ilustracijama te različitim grafičkim tehnikama, nastavlja svoju strast prema crtanju i slikanju tijekom studija na IED u Milanu od 1992. do 1997., gdje diplomira i stječe zvanje grafičkog dizajnera. Od tada nadalje također istražuje i proučava područje fotografiranja. Od 1995. do danas izlaže slike i fotografije u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2002. je slobodni umjetnik (free-lancer) i posvećuje se web dizajnu. Mediterranean Breez njegova je prva knjiga.

Umjetnik o izložbi: "Često se događa da, lutajući na obali, otoci predstavljaju samo povremena odredišta odakle ljudi nastavljaju tražiti druga mjesta, nepoznate lokacije ili se smatra da je konačno odredište otkriveno zahvaljujući nekoliko fotografija slučajno.
Dolazak na novu odobrenu destinaciju ponekad zbunjuje vođa, još uvijek zahvaćene i uzvišene pojavljivanjem mjesta koje je prethodno posjetio.  Zatim dolazi još jedan otok, drugi grad uz more, ali mirisi, zrak, klima, lokalni stanovnici i ugodan osjećaj mira koji promatraju mirno, ali moćno more, podsjeća nas na sjećanja i posljedice na prethodnom mjestu. Na taj je način mozaik Mediterana umnožen, ne samo po svojoj složenosti, već i obogaćuje naše sjećanje i misli posvećene njoj. Oni koji su posjetili više dijelova Mediterana prepoznat će da živi od sjećanja i da su naše slike živo zahvaljujući ovom moru.
Ovo je putovanje dio mene; fotografije su moj izraz, izvan običnog standarda o tome kako se fotografija treba napraviti. Ovo je osobna fotografija, trenutna, bez cilja da postane umjetničko djelo ili primjer inspiracije za druge ljude."

Izložbu se može pogledati do 31. listopada.