Novosti

16/10/2017

Počinje Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici

Od 15. listopada 2017. do 15. studenog 2017. godine obilježava se Mjesec hrvatske knjige, čiji je ovogodišnja središnja tema enciklopedistika, a krilatica "Sve na jednom mjestu - od A do Ž". Svečano otvaranje manifestacije bit će u Crikvenici 13. listopada 2017. godine u kojoj je od 11. do 13. listopada održano Savjetovanje za narodne knjižnice. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.
Gradska knjižnica u Puli u svim ograncima i ove godine provodi akciju namijenjenu djeci predškolske dobi i učenicima prvog razreda osnovne škole koja se za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatske knjige mogu besplatno učlaniti ili produžiti članstvo.
Sve o programima u Mjesecu hrvatske knjige u svim ograncima pulske knjižnice možete pronaći na www.gkc-pula.hr.Mjesec hrvatske knjige nacionalna je kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi čiji je cilj promicanje hrvatske knjige i kulture čitanja. U tih se mjesec dana okupljaju knjižničari, književnici, nakladnici i kulturni djelatnici, ali i čitatelji. U brojne i raznovrsne programe uključene su knjižnice diljem Hrvatske i mnoge druge institucije slaveći knjigu i pisanu riječ.