Novosti

20/10/2017

U Zajednici Talijana „Circolo“ otvorena 7. Manifestacija „Pazi što jedeš“

U zajednici Talijana Circolou Puli danas je otvoreno 7. izdanje manifestacije"Pazi što jedeš",u sklopu koje stručnjaci na zabavan način educiraju zainteresirane o (zdravoj) prehrani.

Ove godine manifestacija je u organizaciji Etnografskog muzeja Istre te pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva kulture, a održava se od 20. do 22. listopada u Zajednici Talijana Pule popularnom Circolu. Ovogodišnje izdanje fokusira se na temu očuvanja okusa.

U ime Grada svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnica Elena Puh Belci, pozdravivši  sve sudionike i posjetitelje ove kreativne manifestacije.

„Čast nam je imati ovakvu manifestaciju, veliki  je ponos znati da je ovo najveći eko sajam u Hrvatskoj, a održava se u našem gradu. Ubrzani tempo života rezultat je i lošeg hranjena, stoga je danas svjesnost da si ono što jedeš i više nego potrebna.“ Rekla je Puh Belci.

Pozvala je sve da se educiraju i prikupe što više informacija na ovom sajmu kako bi zajedno očuvali tradicijska  jela i okuse.

Voditeljica projekta Tanja Kocković Zborski zahvalila se Gradu na potpori i svim ljudima koji žive u skladu s prirodom, stvaraju prirodne okuse, mirise i sva čuda te pozvala svih da uživaju ova tri dana u proizvodima koji imaju dušu i zdravlje u sebi.