Novosti

24/10/2017

Prijem Udruge paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije

U Gradskoj knjižnici u Puli danas je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci primila članove Udruge paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije povodom uspješnog završenog digitalnog tečaja fotografije i prve izložbe osoba s invaliditetom pod nazivom „ Drugi drumom, mi zumom“ financirane od Grada Pule.

Tečaj je održan u pristupačnim prostorima DDI-a a sama izložba održana je u prostorijama Zajednice tehničke kulture.

„ Lijepo vas je vidjeti na okupu, doživjeti vašu želju za edukacijom. Ovo bi trebala biti motivacija i ostalima da se pridruže. Želim vam da nastavite razvijati ideje, a mi ćemo vas koliko je to moguće podržavati i pratiti u vašem radu. Družite se i veselite.“ - poručila je Puh Belci.

Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije osnovana je 2007. godine i broji oko 80 članova.

Predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara, Željko Kladušan, je uz riječi zahvale za potporu koju Grad pruža kazao kako se nada da će biti još ovakvih tečajeva i još više zainteresiranosti.

Prisutnima se obratio i aktivni član udruge Format bez koje ne bi bilo moguća organizacija, Franko Frgačić, koji je svima poželio još puno izložba i druženja.

Svi zajedno složili su se da je bitno okupljat se, sudjelovat u zajednici i biti dio aktivnosti stanovništva bez obzira na poneke fizičke prepreke.