Novosti

26/10/2017

Josipa Pavičić Bernardini predstavila knjgu „6milimetara“

 

U Gradskoj knjižnici i čitaonici jučer je svoju knjigu pod nazivom „6 milimetara“ predstavila Josipa Pavičić Berardini .

U knjigi je opisana borba protiv bolesti karcinoma dojke, a otkriva i spisateljičin poseban prehrambeni režim, te veliko i iskreno prijateljstvo s dizajnericom i kiparicom Ivanom Popović koja nažalost nije uspjela pobijediti istu bolest.

Grad Pula financijski je podržao promociju knjige, a vrijedi istaknuti kako dio prihoda od prodaje knjige autorica daruje Europa Donni za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

U ime Grada Pule predstavljanju knjige nazočila je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je zahvalila autorici u ime Grada i svoje osobno na dolasku.

„Hvala Vam na hrabrosti što ste svoju bolest i osjećaje, vaše najteže trenutke  podijelili sa svima nama.“ kazala je Krizmanić Marjanović.

Josipa Pavičić Berardini zahvalila se svima koji su joj pomogli u borbi s bolešću, a iz te velike borbe  izrodila se ova knjiga koja je zapravo i svojevrsni znak pobjede.

Publika je predstavljanje knjige doživjela s mnogo emocija, a stihovi koji su čitani iz knjige stvorili su posebnu pozitivnu energiju koja će vjerujemo mnogo upozoriti na važnost pravovremenog pregleda dojke u zdravstvenim ustanovama.