Novosti

17/11/2017

Održan okrugli stol u sklopu Europskog Dana Poslodavaca

U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas je održan okrugli stol u sklopu obilježavanja Europskog Dana Poslodavaca kojega je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Pula. U ime Grada Pule na okruglom stolu je sudjelovala pročelnica Upravnog odjela za financije i opću upravu Vesna Sajić.

Odluka o održavanju Dana Poslodavaca po prvi put je donesena na sastanku Upravljačkog odbora Mreže javnih službi za zapošljavanje (JSZ) u Rigi u lipnju 2015. godine. Europski Dan Poslodavaca organizira se s ciljem poticanja suradnje između poslodavaca i javnih službi za zapošljavanjena lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Uz to cilj Europskog Dana Poslodavaca informirati je poslodavce i o uslugama HZZ-a te mogućnostima koje mogu proizaći za nezaposlene osobe u zajedničkoj suradnji - s posebnim naglaskom na podršku u planiranju i provedbi aktivnosti kojima se potiče razvoj vještina nezaposlenih osoba ali i zaposlenih (posebno kroz podršku mjera aktivne politike zapošljavanja).

Prema podacima analize Fine u kojoj su obrađeni podaci iz godišnjih financijskih izvješća poduzetnika za 2016. Godinu, Pula se nalazi uz sam bok glavnom hrvatskom gradu Zagrebu, te je sa 69 poduzetnika na tisuću stanovnika ispred svih ostalih velikih hrvatskih gradova.