Novosti

04/12/2017

Otvorena izložba Dejana Štifanića "Fotografije uma"

Prošlog petka održano je svečano otvorenje izložbe Dejana Štifanića "Fotografije uma" i promocije ne objavljenog albuma grupe URAR u galeriji Makina

Dejan Štifanić dugogodišnji je fotoreporter Glasa Istre, osnivač i voditelj udruge Studio KaPula, član zadruge Praksa, autor više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovao je u projektima koji uključuju fotografiju, video, glazbu i kazalište. Živi i radi u Puli.
"Autor radi kao slikar koji je platno zamijenio fotografskim papirom i gradi strukture vizualnih znakova. Konačni se rezultat može percipirati na više nivoa, kao generator estetskog doživljaja, kao apstraktna kompozicija ili samo estetski predmet. Svojim kemigramima ulazi u područje bespredmetnog, intuitivnog i eksperimentalnog izraza, istražujući vlastite unutarnje duhovne, psihološke i vizualne konstrukte. Kroz vanjske procese, prolijevajući kemikalije, Štifanić fiksira sjene vlastitoga uma, pokazujući nam nešto što u stvarnosti nije nikada ni postojalo." - Sebastijan Vojvoda o izložbi.
 Izložba se može vidjeti do 19. prosinca.