Novosti

04/12/2017

Predstavljen rad udruga Istarskog foruma udruga osoba s invaliditetom.

U  Središnjoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli prigodno je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom pod tradicionalnim imenom "Čaj s Gradonačelnikom" na kojem je u ime Grada Pule sudjelovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

'Pozdravljam sve prisutne u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno. Lijepa je ovo prilika da se nađemo i da zajedno iskoristimo trenutak da nam pokažete što Vi kao udruge radite, koji su vaši uspjesi, potrebe i dostignuća.

Grad Pula redovito podupire rad  udruga i to će činiti i u buduće stoga vam želim upješan rad i puno aktivnosti , rekla je je Puh Belci.

Snježana Raić predsjednica Foruma pozdravila je prisutne i zahvalila svima na dolasku, posebno se zahvalili posebnoj gošći Neviji Glavinić, autorici zbirke pjesama "Ča tepli dušu", koja je čitajući  svoje pjesme opisivala teške trenutke tijekom svoje bolesti te kako ju je snagom volje pobijedila.

Na obilježavanju ovog važnog dana za sve osobe s invaliditetom predstavljen je rad svake udruge zasebno za proteklu godinu.

Događaj je održan u organizaciji Istarskog Foruma udruga osoba s invaliditetom kojeg čine osam županijskih udruga: Društvo distrofičara Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga slijepih IŽ, Udruga slabovidnih IŽ, Udruga gluhih i nagluhih IŽ, Udruga djece s oštećenjem sluha IŽ, Udruga za autizam IŽ, Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije.