Novosti

05/12/2017

Obilježeno deset godina provedbe natječaja za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“

U Kinu Valli danas je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva obilježila  deset godina provedbe natječaja za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“.

U ime Grada Pule svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnik Elena Puh Belci.

„Pozdravljam svih u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno. Grad Pula bio je uz Zakladu svih 10 godina i ako smo jednom akcijom nekome pomogli, nekoga usrećili već smo puno napravili. Hvala svima koji pokreću i pomažu Zakladi. Uspješan rad i čestitam .“ kazala je Puh Belci.

Kroz deset uspješnih godina podržane su 202 građanske akcije, ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna u novcu, ali puno veće vrijednosti u zajednicama u kojima su se provodile i to na području 6 županija:  Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Ličko Senjskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

„Vrijednost ovih akcija se ogleda u uključenosti građana, različitih organizacija, lokalnih institucija, ustanova, lokalnih poduzetnika i više od 4790 volontera zbog čega im se, na Međunarodni dan volontera, želimo zahvaliti na njihovom doprinosu razvoja lokalne zajednice.“ kazala je upraviteljica  Zaklade Helga Može Glavan.

Među prisutnima koji podupiru rad Zaklade bila je i zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar i predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je neprofitna organizacija koja pruža podršku i potiče razvoj civilnog sektora. Osnovala ju je Istarska županija 4. listopada 2006. godine. Misija Zaklade je svojim djelovanjem stvarati aktivno civilno društvo koje u suradnji s javnim i poslovnim sektorom doprinosi razvoju lokalnih zajednica.