Novosti

18/12/2017

GODIŠNJI PLAN raspisivanja javnih poziva u 2018. godini za financiranje programa, projekta, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pule-Pola

Na temelju stavka 1. članka 14. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pule-Pola (Službene novine Grada Pule br. 14/15) utvrđuje se  GODIŠNJI PLAN raspisivanja javnih poziva u 2018. godini za financiranje programa, projekta,  manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pule-Pola.

Grada Pula-Pola 20.12.2017.godine  raspisat će jedinstven Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pule-Polasukladno Godišnjem planu raspisivanja javnih poziva za slijedeća prioritetna područja:

01.  ZAŠTITA OKOLIŠA
(Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu)
02. ZDRAVSTVO I SOCIJALNA SKRB
(Upravni odjel za društvene djelatnosti)
03. VETERINARSTVO
(Upravni odjel za društvene djelatnosti)
04.  ODGOJ, OBRAZOVANJE, SOCIJALNA SKRB I ZDRAVSTVO (POTPORE MALE VRIJEDNOSTI)
(Upravni odjel za društvene djelatnosti)
05. KULTURA
(Upravni odjel za kulturu)
06.  Vjerske zajednice, nacionalne zajednice i manjine, udruge proizašle iz rata, sindikalne organizacije
(Upravni odjel za kulturu)
07.  POLJOPRIVREDA I RURALNI RAZVOJ (POTPORE MALE VRIJEDNOSTI)
(Upravni odjel za financije i opću upravu)

Sukladno Godišnjem planu raspisivanja Javnih poziva Grada Pula-Pola 22.01.2018.godine  raspisat će   Javni poziv za potpore malih vrijednosti raznih područja za financiranje  programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pule-Pola.

01.  POTPORE MALE VRIJEDNOSTI RAZNIH PODRUČJA
(Grad Pula-Pola,)

Potpore malih vrijednosti mogu se dodijeliti u svim prioritetnim područjima definiranim za dodjelu financijskih sredstava ukoliko podnesene prijave udovoljavaju uvjetima utvrđenim st. 5. čl. 3. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pula-Pola.

Potpore malih vrijednosti smatraju se financijske i nefinancijske potpore koje se dodjeljuju korisnicima, jednokratno tijekom proračunske godine, za provedbu manjih projekata, aktivnosti, manifestacija, sponzorstva i pokroviteljstva iz područja odgoja i obrazovanja, kulture, tehničke kulture, sporta, socijalne skrbi, zdravstva, razvoja i demokratizacije društva, čiji iznos godišnje ne prelazi 20.000 kuna za nepredviđene aktivnosti udruga koje iz opravdanih razloga nisu planirane u njihovom godišnjem planu, odnosno do 10.000 kuna za planirane aktivnosti udruga za koje se tijekom godine pokaže da za njih nisu planirana dovoljna sredstva.

Javni poziv za dodjelu potpora malih vrijednosti biti će otvoren tijekom cijele godine odnosno do iskorištenja raspoloživih proračunskih sredstava za pojedinu namjenu.