Novosti

19/12/2017

Boris Miletić: Različitost kultura naše je bogatstvo

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i njegov zamjenik Robert Cvek  primili su danas delegaciju  zajednice Albanaca Grada Pule koji sudjeluju na okruglom stolu „Nastava na albanskom jeziku“ koji se danas održava u prostorijama Zajednice.

Na čelu s veleposlanikom Kosova u RH Gezimom Kasapolliem prijemu su sudjelovali zastupnica Albanaca u Hrvatskom saboru Ermina Lekaj Prljaskaj, konzulica u Zagrebu za Albanske manjine Ifete Čekul, predsjednik zajednice Albanaca Istarske županije Froka Lekaj te predsjednik zajednice  Albanaca Grada Pule Selim Mulliqui.

„Drago mi je da vas danas imam priliku pozdraviti i osobno vam zaželjeti dobrodošlicu u Pulu koja je prepoznata kao multietnička i multikulturalna sredina koja njeguje odličnu suradnju sa svim pripadnicima nacionalnih manjina“, kazao je u uvodu pulski gradonačelnik i poručio kako je upravo različitost kultura bogatstvo Pule.

Veleposlanik Kosova u RH Gezim Kasapolli zahvalio je na prijemu i potpori koju Grad Pula pruža pripadnicima albanske manjine u gradu. „Pula je zbilja predivan grad u kojemu se njeguje suživot i po tome ste prepoznati u cijeloj Hrvatskoj i šire. Smatram da Pula može biti primjer kako uspješno živjeti, raditi i razvijati se“, poručio je veleposlanik.

Pohvalama za dobru suradnju pridružila se zastupnica Albanaca u Hrvatskom Saboru Ermina Lekaj Prljaskaj. „Drago mi je da imamo mogućnost za suradnju i posebno bih istaknula i pohvalila Grad Pulu za dopunsku nastavu na albanskom jeziku. Sve suradnje do sada bile su uspješne i želim nam da nastavimo u tom tonu,“ nadodala je Lekaj Prljaskaj.

Na kraju prijema gradonačelnik je izrazio spremnost i otvorenost za daljnju uspješnu suradnju.