Novosti

24/01/2018

Akcijom „Reciklirajmo u školi“ prikupljeno 9 tona papira

Uz prigodan program učenika Osnovne škole Centar danas je u sportskoj dvorani škole održana svečana dodjela nagrada natjecanja „Reciklirajmo u školi“. Prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Centar koja je prikupila 900 kilograma papira, od ukupno 9 tona koliko je prikupljeno u sklopu ovogodišnjeg međuškolskog natjecanja.

Dodjeli nagrada međuškolskog natjecanja kojeg organizira Zelena Istra, u suradnji s Gradom Pula, prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

„Grad Pula već šest godina podržava ovaj projekt koji ima za cilj osvijestiti djecu, učenike da već od malih nogu krenu s recikliranjem kako bi čuvali naš grad i našu prirodu“ istaknula je Krizmanić Marjanović i uputila čestitke svim uključenima u projekt, posebno djeci koji su najzaslužniji akteri.

„Sve škole aktivno sudjeluju u projektu u sklopu kojega je do sada prikupljeno čak 43 tone papira. Odvajanje otpada je naša odgovornost i obveza a djeca, naši mali ambasadori  najlakše stječu dobre navike i prenose ih svojim roditeljima“ kazala je Irena Burba iz Udruge Zelena Istra.

Grad Pula, Istarska županija i tvrtka Metis d.d., kao donatori i sponzori projekta, osigurali su vrijedne nagrade po odabiru škola. Osnovna škola Centar dobila je projektor, Osnovna škola Kaštanjer za osvojeno drugo mjesto u natjecanju odabrala je računala kao i Osnovna škola Tone Peruška koja je bila treća. Sve ostale škole dobile su opremu za tjelesni. Ove godine natjecanju se priključio i Dječji dom Ruža Petrović.