Novosti

26/01/2018

Zatvaranje 11. Seasplash platforme

Večeras u novootvorenom klubu Kotač u prizemlju Rojca na programu je zatvaranje 11. Seasplash platforme. Prvo će u 20 sati u Galeriji Makina biti otvorena zajednička izložba fotografija koje su nastale tijekom prvog i drugog stupnja edukacije 'Osnove fotografije' u 2017. godini - EduSplash multimedijske platforme. Nakon toga, s početkom u 22 sata, program se nastavlja u klubu Kotač gdje će prisutne glazbenom selekcijom zabaviti DJ-evi Marino Jurcan i Matko Banković. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Seasplash platforma #11 održala se od 16. do 31. prosinca 2017. godine u organizaciji Udruge Seasplash koja tijekom cijele godine podupire razvoj mladih te im omogućava aktivno sudjelovanje u pripremi i realizaciji različitih kulturnih projekata. Edukacija je bila fokusira na u praksi primjenjiva znanja i vještine kroz četiri programa, a to su to su: Edukacija o produkciji i organizaciji kulturnih događanja, Edukacija o produkciji zvuka uživo, Edukacija o osnovama fotografije te Edukacija Ableton Lab.
Cilj je bio kroz osnove teorije s naglaskom na praktična iskustva na području audio-vizualnih umjetnosti i procesa stvaranja, provedbe i praćenja kulturnih događanja, uključiti svi zainteresirane kreativne pojedince u stvaranje platforme nove generacije profesionalnih radnika na području nezavisne kulture i umjetnosti.

Seasplash platforma #11 dobila je i nagradu Ambasador u kategoriji za najbolji edukativni program 2017. godine.