Novosti

19/02/2018

Izvrstan uspjeh polaznika radionica Društva informatičara Pula

Na završenom županijskom natjecanju iz informatike koje je održano 9. veljače 2018.  u OŠ Marije i Line Umag, učenici koji sudjeluju na radionicama „Programiranje“ i „Game Factory“ Društva informatičara Pula postigli su izvrsne rezultate.

U kategoriji „Algoritmi - 1. razred srednje škole“ prvo mjesto osvojio je Andrej Todić, drugo Ivan Blašković, a treće Filipa Stanojević.

U kategoriji „Algoritmi - 8. razred osnovne škole“ prvo mjesto osvojila je Martina Licul, drugo Armin Kadrić, a treće Patrik Blašković.

U kategoriji „Algoritmi – 6. razred osnove škole“, prvo mjesto osvojila je Silvia Licul.

U kategoriji „Izrada softverskih radova – kategorija: osnovne škole“ drugo mjesto osvojili su Patrik Kovačević i Lara Pliško s radom „Tablica množenja“, treće Marko Tomašić i Sandro Banko s radom „GameOfPlanets“, dok je četvrti bio Ivan Filipović s radom „Collectors“.

Na županijsko natjecanje plasirali su se i Max Šestan, Luka Mamuzić i Matija Buršić te osvojili 7., 8. i 10. mjesto u kategoriji „Algoritmi – 5. razred osnovnih škola“.

Iako su propozicije državnog natjecanja izuzetno restriktivne, tj. poziva se samo 7-11 učenika iz pojedine dobne skupine koji imaju najviše bodova na držanom nivou, većina učenika koji su ostvarila jedno od prva tri mjesta imaju šanse biti pozvana na državno natjecanje.

DIP se prilikom objave rezultata posebno zahvalio Gradu Puli i Hrvatskom savezu informatičara na financijskoj podršci u provođenju radionica te OŠ Veli Vrh Pula i OŠ Centar Pula na ustupljenom prostoru i opremi.