Novosti

11/04/2018

Otvoreno drugo ekipno državno natjecanje učenika iz elektrotehnike i računalstva

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli danas je otvoreno natjecanje koje će se održavati od 11. do 13. travnja 2018. godine.

Drugo je to državno ekipno natjecanje učenika iz Obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo koje organiziraju Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Industrijsko-obrtnička škola Pula.

U ime Grada Pule otvaranju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek koji je srdačno pozdravio prisutne u ime gradonačelnika Grada Pule i svoje osobno.

„Čast mi je ugostit Vas u našem gradu i prisustvovati na natjecanju Vašeg znanja i inovacija. Vaši dosadašnji rezultati govore za Vas i o Vašoj uspješnosti.

Zahvaljujem svima koji su doprinijeli organizaciji ovog natjecanja i želim Vam puno uspjeha i dobre rezultate.“ kazao je Cvek.

Cilj ovoga natjecanja je promicanje zanimanja u Obrazovnom sektoru elektrotehnika i računalstvo, poticanje učenika i njihovih nastavnika u prenošenju, stjecanju i prezentaciji znanja, vještina i kompetencija s naglaskom na važnost timskog rada te razmjenu iskustava u svrhu unaprjeđivanja odgojno-obrazovnoga rada.

Na natjecanju sudjeluju tročlane ekipe koji se obrazuju u jednom od četverogodišnjih programa u Obrazovnom sektoru elektrotehnika i računalstvo. Ove godine je od 28 prijavljenih škola kvalifikacije prošlo 12 ekipa koje će u ova tri dana demonstrirati svoja znanja i vještine kroz četiri etape natjecanja. Ekipa iz Tehničke škole Pula stekla je  pravo sudjelovanja na natjecanju kao ekipa iz grada domaćina natjecanja.

Ovim natjecanjem se promiče STEM obrazovanje i potiče kreativnost učenika koja je neophodna za pokretanje proizvodnje i gospodarstva.