Novosti

03/05/2018

Video Mapping i Electronic Jazz glazbeni nastup na Forumu

U petak, 4. svibnja, na Forumu će se održati jedinstveni audio-vizualni događaj u potpisu produkcijskog tima Music After Dinner. Live electronic & jazz glazbeni nastup zagrebačkog producenta Jana Kinčla i francuskog pijanista Regisa Kattie pratit će video mapping projiciran na Augustov hram.

S početkom u 20:00 sati očekuje se LIVE glazbeni nastup renomiranog dvojca, a zajedno će publici predstaviti njihov najnoviji glazbeni projekt. Produkt je to različitih stilova elektronske i jazz glazbe koji je ove godine napokon izašao iz zagrebačkog studija. Nedavno su objavili i prvi zajednički singl „Florette“ feat. Luka Veselinović, koji dolazi u potpunom obliku kao "Florette Versions" i sastoji se od četiri verzije. Sjajno deep house/jazz izdanje ujedno je i najava skorašnjeg albuma "In Plain Sight" u potpisu hrvatskog PDV-a. Album samo što nije vani stoga ovaj nastup koriste i kao vlastitu turneju, a njihova izvedba zadovoljit će i pridobiti širi spektar publike.

Uz njih će još nastupati i poznati pulski DJ te istinski kolekcionar vinila, Borut Cvajner, koji će predstaviti svoj zadnji glazbeni uradak. Borut je jedan od pokretača Vakum Recordsa, a uz njega još stoje Alen Špionjak (Disrupted Project) & Ivan Ljutić (DJ Evan). Etiketa zastupa domaće i strane producente, a izdaje isključivo vinile.

Ono po čemu ovaj glazbeni događaj dobiva jačinu zasigurno je vizualni performans, odnosno Video Mapping projiciran na Augustov hram. Naime, do sada se na Forumu još nikada nije desio audio vizualni performans u čijoj svjetlosnoj podlozi teku zvukovi elektronske glazbe. U polumračnoj atmosferi Foruma odjek će izazvati audio-vizualni ugođaj za koji će se pobrinuti multidisciplinarni umjetnik, pseudonima Gospodin Brodski, iz riječke skupine OBLIK3. Već desetak godina bavi se dizajnom, audio-video stvaralaštvom i srodnim medijima. Izrađuje praktična modularna scenografska rješenja po kojima tehnikama video mapiranja i grafičke animacije vizualizira glazbu. Svoje instalacije izvodi za brojne koncerte, predstave, zabave, izložbe i manifestacije.