Novosti

20/06/2018

Promenadni koncert na Forumu

Pod pokroviteljstvom Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule danas od 19,00 do 21,00 sat na Trgu Forum održat će se promenadni koncert orkestra mladih „Norbertus Musiziart“ iz Magdeburga (Njemačka). Na repertoaru će biti pop, swing, filmska glazba i dr.

Udruga "Norbertus musiziert e.V" posvetila se glazbenoj promociji u Norbertusgymnasium u Magdeburgu. Jedan od njihovih razreda je "Bläserklasse" koji će se predstaviti na Forumu. Bläserklasse je oblik edukacije u kojoj svaki učenik tijekom razdoblja od 3 godine sustavno uči svirati u klasi orkestar  jedan od puhačkih instrumenta- trubu, trombon, tubu, klarinet, rog, saksofon, flauta ili bubnjeve. Za nastupe ih priprema nekoliko profesora, a dirigenti orkestra  su Claudia Popp i  Lukas Zülicke.

Ovaj je program rezultat i nastavak međunarodne  kulturne suradnje SAKUD-a i  Norbertus musiziert koja je započela 2013. godine.

U sklopu europske turneje, Norbertus musiziert  gostovat će u Innsbrucku, Poreču, Novigradu, Puli, Keszthelyju, Pragu, a posljednji će koncert biti u Magdenburgu.