Novosti

21/06/2018

Bruno Krajcar i Mila Elegović koncertom otvorili ljeto u Puli

Nakon što su protekle godine nastupili ispred katedrale, godinu ranije na glavnom gradskom trgu Forumu, ispred Augustvog hrama, a prije dvije godine u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja na Kaštelu u Puli, akademski glazbenik i kantautor Bruno Krajcar te poznata filmska glumica i glazbenica Mila Elegović sinoć su ponovno zajedno zapjevali uoči prvog dana ljeta.

Koncert je održan na Forumu, ispred Augustovog hrama, glazbenike je pratio orkestar VIIS Novis iz Pule, sastavljen od 17 vrsnih mladih i ambicioznih istarskih glazbenika, a izveli su već poznate skladbe ovog tandema u sasvim novom ugođaju. Orkestar je oformljen inicijativom Petra Matoševića i Sandre Petrović Dishpalli s ciljem promicanja domaćih kompozitora i njihovih djela, stoga se velikim entuzijazmom krenulo u realizaciju navedenog projekta, u želji da se postave temelji orkestru koji će biti baza za kvalitetne i odabrane projekte.

Koncert su organizirali Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule uz podršku Tehnomonta i Rudana Žminj. Prve je godine na koncertu na Kaštelu premijerno prikazan i spot pjesme "Jednog ljeta u Puli", autora Drena Sadikaja i Lare Kozliček, s Krajcarovom autorskom glazbom, aranžmanima Mirona Hausera, tekstom Daniela Načinovića, a kadrovi su snimljeni na pulskim plažama i parkovima, uz pojavu Lidije Percan.