Novosti

23/07/2018

Uručene "Zlatne Arene" 65. Pulskog filmskog festivala

Tradicionalnom svećanošću dodjele Zlatnih Arena završen je natjecateljski program 65. Pulskog filmskog festivala. Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu dodijeljena je filmu "Mali" redatelja Antonija Nuića, produkcijske kuće Propeler film, producenata Borisa T. Matića i Lane Matić, a nagradu publike Zlatna vrata Pule osvojio je film "Comic Sans" redatelja Nevija Marasovića, koji je osvojio i nagradu Zlatne Arene za najbolju režiju, s prosječnom ocjenom 4,92. Zlatne Arenu su osvojili i glumci Janko Popović-Volarić za ulogu Alana u filmu Comic Sans i Doris Šarić-Kukuljica za ulogu treće glumice u filmu Lada Kamenski redatelja Sare Hribar i Marka Šantića.

Vrijedi istaknuti i Zlatnu Arenu za masku koju je osvojila Sanja Rivić za filmEgzorcizam redatelja Dalibora Matanića te Zlatnu Arena za scenografiju koju je osvojila Ivana Škrabalo za film Osmi povjerenikredatelja Ivana Salaja.

Najviše Zlatnih Arena, po pet, na ovogodišnjem festivalu osvojili su filmovi Osmi povjerenik i Comic sans.

Nakon dodjela nagrada ovogodišnjim laureatima uslijedilo je prikazivanje svečane premijere američkog filmskog mjuzikla "Mamma Mia: Here We Go Again!"redatelja Ola Parkera, koji je velikim dijelom sniman na otoku Visu na kojem se odvija i radnja hrvatskog filma Comic Sans.