Novosti

06/09/2018

Otvoren 11. Outlook Festival

U atraktivnoj atmosferi pulskog amfiteatra sinoć je otvoren 11. Outlook Festival koji je i ove godine privukao 10-tak tisuća posjetitelja iz Velike Britanije i cijelog svijeta.

U ovogodišnji festival uveo nas je maestro ambijentalne glazbe Bonobo koji je odvsirao svoj najnoviji album Migration, uz njega tu je bio i jedan od najutjecajnijih britanskih glazbenika današnjice i kum grimea - Wiley, Sir David “RAM JAM” Rodigan MBE koji je s 20- članim Outlook Orchestrom izveo glazbu koja je obilježila 40 godina karijere ovog legendarnog radijskog voditelja.

Na festivalu će se do nedjelje 9. rujna 2018. predstaviti najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage glazbe i soundsystem kulture. Tako će se zaredat impresivni nastupi preko 300 izvođača na osam pozornica koji će nam donijeti više od 380 sati dobre glazbe. Stiže tako zlatni dečko Velike Britanije, J Hus, sa svojom zaraznom mješavinom rapa i afrobeata, a tu je i kraljica dancehalla Stefflon Don, koja osvaja svojom vještinom slaganja stihova o ženskoj snazi i životu ulice. Tu su i jaka imena grimea i rapa: AJ Tracey, Killa P., YGG, Lady Leshurr, Jaykae, Kamakaze, Grandmixxer, Trends, Boylan, Flowdan i Spooky. I ove godine na pravi način predstavit će se i hip-hop scena, a predvode je MIST, Melanin 9, Ocean Wisdom i Devilman. Alternativniji i nježniji hip-hop slušat ćemo na nastupima Fatime, Open Mike Eaglea, MC Miss Red, Goth-Trada, Ryan De La Cruza, Ezra Collectivea i Layfullstopa i Eve Lazarus, a jazz donose Nubya Garcia i Poppy Ajudha.

Dub i reggae srce su Outlook festivala od prvog izdanja, a Jah Shaka, Channel One, Iration Steppas, Johnny Clarke i Dub Asante bend, Dub Smugglers i francuski dub heroji O.B.F.  samo su neka od imena koji i ove godine održavaju tu tradiciju. Johnny Osbourne zaštitni je znak jamajkanskog zvuka, a mladi lav MC Nadia Rose donosi izričaj ljutog londonskog flowa, dok legendarni britanski hip-hop label High Focus dovodi sjajan odabir svojih talenata kao što su Dirty Dike, Fliptrix, Jam Baxter, Coops, Ed Scissor, DJ Sammy B-Side te Molotov & Talos. Na tvrđavu se penje i prva dama bass glazbe Madam X, zatim Loefah, Jubilee, Commodo, Gantz i Lamont, Kahn&Neek.