Novosti

27/09/2018

Na ovogodišnjem 21. Obrtničkom sajmu sudjeluje 135 izlagača

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je bogat program 21. Obrtničkog sajma Istre koji će se na pulskoj Karolini održati od 4. do 7. listopada. U ime Grada Pule konferenciji je nazočio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji istaknuo kako je Sajam postao značajno mjesto na kojem se promiče i jača obrtništvo i poduzetništvo.

„Pula je uz Zagreb grad s najviše poduzetnika u Hrvatskoj u odnosu na radno sposobno stanovništvo. Ponosni smo na brojne uspjehe naših vrijednih obrtnika i poduzetnika zahvaljujući kojima jača poduzetnička aktivnost koja je pak posljedično važna za ukupni razvoj i napredak Pule“, kazao je zamjenik gradonačelnika čestitavši Obrtničkoj komori Istarske županije na organizaciji ovogodišnjeg sajma.

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska zahvalio je svima koji sudjeluju i koji podržavaju sajam te je izrazio zadovoljstvo velikim interesom posjetitelja i samih izlagača. V.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Lorena Brgić navela je kako je Županija partner brojnim obrtnicima i poduzetnicima te kako su upravo s ciljem poticanja gospodarstva pokrenute kreditne linije namijenjene poduzetništvu.

Na ovogodišnjem 21. Obrtničkom sajmu koji se prostire na 870  četvornih metara zatvorenog i 490 četvornih metara otvorenog prostora izlaže svoje će proizvode i usluge predstaviti ukupno 135 izlagača  od čega je njih 66 iz Istre, 62 iz ostalih dijelova Hrvatske te 7 iz inozemstva. 48 izlagača čine obrti, 43 su poduzeća, 13 je obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a njih 31 čine komore, udruženja, udruge i inovatori.

Sajam je za posjetitelje besplatan i otvoren je od 11,00 do 20,00 sati, a posljednjeg dana u nedjelju 7. listopada od 10,00 do 17,00 sati.

U organizaciju sajma, uz Obrtničku komoru Istarske županije uključili su se Istarska županija, Grad Pula i HGK - Županijska komora Pula, uz pokroviteljstvo Ministarstva poduzetništva i obrta RH.