Novosti

02/10/2018

Nastavak Glazbenog poučka u znaku klasičnog saksofona

Ovog četvrtka, 4. listopada 2018., s početkom u 12.30 sati u Kinu Valli održat će se drugi u nizu koncerata u sklopu edukativnog ciklusa Glazbeni poučak.

Nastupit će Roya Quartet kojeg čine Petra Horvat (sopran sax), Weronika Partyka (alt sax), Betka Bizjak Kotnik (tenor sax) i Jovanka Joka (bariton sax). Roya Quartet glazbena je skupina s izrazito multikulturnim identitetom, koju odlikuje raznolikost tradicije, iskustava, baštine i vrijednosti. Glazbenice je u sastav spojila ljubav prema klasičnom saksofonu i komornom muziciranju, s željom da široj publici predstave repertoar za klasični saksofon na vrhunskoj razini, i to u jedinstvenom sastavu, kakav je ženski kvartet saksofona.
U svojim projektima odstupaju od ustaljenih puteva, u potrazi za drugačijim glazbenim žanrovima i formama izražavanja. Tako je nastao njihov godišnji događaj Ladies Night, na kome je kvartet do sada predstavio dva programa: Ladies go Tango, u suradnji s glazbenom skupinom Quatro por Tango i argentinskim skladateljem Fernandom Muslerom, te Village Ladies, u suradnji s pjevačicom Zvezdanom Novaković i skladateljima iz Poljske, Slovenije i Hrvatske. Kvartet je snimio skladbe za autorske albume skladateljice Anne Marie Huszcza “wydzivi Anka”, Nine Šenk “Art” i Zvezdane Novaković “Slovena Voices”.
Samostalnim koncertima su se predstavile na mnogobrojnim koncertima i festivalima u Francuskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Srbiji. Živahnim temperamentom i individualnom karizmom svih članica, ROYA osvaja srca šire publike.

Glazbeni poučak organizira Istarski pododbor Hrvatskog društva glazbenih umjetnika uz potporu Upravnog odjela za kulturu Grada Pule.