Novosti

03/10/2018

Pula ovog ljeta ostvarila nove turističke rekorde

Prema  podacima o dolascima i noćenjima turista na području grada Pule u prvih devet mjeseci 2018. godine, najveći je istarski grad  zabilježio novu rekordnu turističku sezonu. U konačnim brojkama Pulu je posjetilo 408,818 gostiju, 8% više nego u istom razdoblju prošle godine, a koji su ostvarili 2,124,901 noćenje što predstavlja rast od 7%.
“S više od tisuću kulturno-umjetničkih manifestacija godišnje Pula danas zasluženo spada među najbolje "city break" svjetske destinacije koji gostima iz cijelog svijeta nude bogatu ponudu i dobar provod. Uz to kontinuirano ulažemo u poboljšanje infrastrukture koja prati potrebe turizma od proširenje obilaznice do proširenja parkirališnih kapaciteta na Mandraču i Marsovom polju čime smo osigurali znatno protočniji promet i manji pritisak prema centru grada što je olakšalo svakodnevni boravak turista." - poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.
"Posebno me veseli što su rezultati pokazali kako Pula snažno napreduje na turističkom tržištu te kako je turistička ponuda sve raznovrsnija i prilagođenija modernim zahtjevima posjetitelja. Očekujemo nastavak dobrih rezultata i u listopadu te posebno tijekom programa "Prosinac u Puli" koji svake godine privlači više posjetitelja, ali i nudi sve zanimljivije programe." - kazala je direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

Pula i dalje najviše privlači goste iz Njemačke koji su zabilježili gotovo pola milijuna noćenja uz rast od 7%. Iza njih su tradicionalno Talijani s 193,740 noćenja te po prvi puta Britanci koji su ostvarili 176,777 noćenja što predstavlja rast od 5%. Ovog ljeta Pula je zabilježila i znatan porast noćenja domaćih gostiju od 11% te gostiju iz Republike Češke koji su zabilježili porast noćenja od 15% i Rusije s rastom od čak 29%.

Mnogobrojni turisti ovog su ljeta posjetili i najpoznatiji pulski spomenik – rimski amfiteatar čiju je unutrašnjost istražilo 434,878 posjetitelja ili 8% više nego u istom razdoblju prethodne godine.
Rekorde u turističkom prometu ostvaruje i pulska Zračna luka koja je novim investicijama i novim linijama povezana s više od 60 stranih odredišta, a do konca rujna je zabilježila čak 672,585 putnika što predstavlja rast od 20%. Sve je izglednije da će do kraja godine po prvi puta u povijesti Zračna luka Pula preći brojku od 700,000 putnika.
Ovi su turistički rezultati pokazali kako je ove godine Pula postala jedna od najtraženijih destinacija na Jadranu u kojoj je potrebno unaprijed rezervirati smještaj i osigurati svoje nezaboravno ljetovanje.