Novosti

30/11/2018

Start-Up akademija u Puli: Vodič za uspješno vođenje posla

Start-Up akademija u Puli održati će se od 4. do 6. prosinca (u terminima od 16 do 20 sati) u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Akademija je namijenjena studentima, poduzetnicima, profesionalcima, zaposlenim i nezaposlenim osobe, OCD te svim ostalim zainteresiranima za pokretanje ili uspješno vođenje postojećeg poslovanja te onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije iz navedenih područja.

Kroz trodnevnu besplatnu edukaciju sudionici će savladati osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine te različite metode i tehnike koje će im biti korisne u njihovom uspješnom poslovanju. Provodi se u suorganizaciji s IDA-om te gradovima Buzet, Umag, Pula, Poreč, Rovinj, Labin i općinama Svetvinčenat i Medulin, a podržavaju ga HBOR, Zagrebačka Banka i TV Nova.

Sadržaj programa:

  • Pametno poslovno planiranje – savladajte poslovni plan: stavite na papir i evaluirajte svoju poslovnu ideju.
  • Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva – Što osnovati, poduzeće ili obrt? Koji pravni oblik izabrati? Kako odrediti poslovno ime? Naučite kako osnovati trgovačko društvo, kako obrt, koliki su troškovi osnivanja, godišnji fiksni troškovi, plaća i ostale obaveze.
  • Kako prezentirati poslovnu ideju – pripremite se za prezentaciju svog projekta investitorima i poslovnim partnerima. Otkrijte kako u malo vremena mnogo reći i prodati svoju ideju dok je ona još uvijek samo u vašoj glavi.
  • Digitalizacija poslovanja i prodaje – kako prodati online, kako se uspješno uhvatiti u koštac s digitalnim marketingom (Facebook, Instagram, LinkedIn) i Google AdWordsima te kako napraviti web stranicu saznat ćete u ovom predavanju.
  • Pogodnosti za poduzetnike – potpore, krediti za poduzetnike, potporne institucije i savjetodavna potpora – saznajte gdje ih tražiti, koga pitati i kako iskoristiti sve što vam se nudi.

 

Nakon tri dana sudjelovanja u programu Startup akademije sudionici dobivaju certifikat o završenoj Startup akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će vam pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja.

Što dobivaju poduzetnici početnici? Za njih je Start-Up akademija edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja.

Što dobivaju postojeći poduzetnici? Oni na Start-Up akademiji mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi, dobiti informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast, povezati se i sklopiti suradnje s ostalim poduzetnicima, pronaći kupce i dobavljače te potencijale zaposlenike.

Prijaviti se možete putem poveznice: https://goo.gl/forms/gFiky1XwcMCYl7ko1

Nakon Pule slijede Start-Up akademija izdanja po ostalim gradovima u Istarskoj županiji – Rovinju, Poreču, Buzetu, Umagu i Labinu.