Novosti

07/12/2018

Izniman uspjeh studenata klavira muzičke akademije u Puli

Na 56. Državnom natjecanju Komornih sastava učenika i studenata glazbe u Zagrebu, pulski Klavirski duo u sastavu Ana Žalac i Andrea Rojnić pod mentorstvom doc.dr.art. Charlene Farrugia Božac osvojili su visoku 1. nagradu sa ostvarenih 99,10 bodova od mogućih 100.

Od strane stručnog žirija i organizatora uvršteni su u program Završnog koncerta najboljih natjecatelja na ovogodišnjem Državnom natjecanju, koji će se održati u subotu 8.12. u 18 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

"Želim naglasiti značaj ovog vrhunskog rezultata naših studenata i njihove mentorice, usprkos činjenici da je studij klavira na našoj Akademiji pokrenut prije par godina, 2015. godine, u iznimno skromnim uvjetima.

Isto tako ovaj rezultat govori o nevjerojatnoj ustrajnosti i predanom radu naših studenata, a posebno vrhunskom znanju i kompetencijama našeg nastavnog osoblja.

Iznimno mi je zadovoljstvo podijeliti sa Vama ovaj značajan uspjeh naše mlade Akademije, koji nas potiće da ustrajemo u našem radu, razvoju i borbi za opstanak u današnjoj globaliziranoj konkurenciji glazbenog okruženja u Hrvatskoj, ali i šire." izjavio je dekan Muzičke akademije u Puli doc.art.  Dražen Košmerl a čestitke na ovom iznimnom uspjhu talentiranim studenticama i njihovim vrijednim profesorima uputili su Gradonačelnik Grada Pule g. Boris Miletić, predsjednik Gradskog vijeća g. Ticiano Sošić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber.