Novosti

19/12/2018

Održana 9. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

U pulskoj Komunalnoj palači Savjet mladih Grada Pule održao je posljednju sjednicu u svojoj prvoj godini mandata. Nakon usvajanja dnevnog reda prezentiran je izvještaj sa sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji na Malti u okviru projekta EASY TOWNS 2 koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Tijekom četverodnevnog boravka na Malti održano je niz predavanja te radionica na kojima su sudjelovala predstavnici Savjeta mladih Grada Pule, predsjednica Nada Katić i Paolo Pelesk sa predstavnicima Grada Pule. Cilj projekta EASY TOWNS 2 povećanje je sposobnosti gradova partnera iz deset europskih zemalja u suočavanju s temom integracije, povezanom s urbanim multikulturnim okvirom, uzimajući u obzir stavove mladih koji se odnose na promoviranje tolerancije i poštovanje vrijednosti navedenih u EU Povelji o temeljnim ljudskim pravima. EU dimenzija projekta omogućava partnerima dijeljenje pozitivnih iskustava na nadnacionalnoj razini s ciljem poticanja aktivne participacije mladih u društvo i očuvanja kulturne baštine kroz lokalne i regionalne projekte u suradnji s lokalnim dionicima.

Članovi su raspravljali i o nedavno održanoj trodnevnoj Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske u Puli na kojoj je sudjelovalo više od 130 predstavnika savjeta mladih iz čitave Hrvatske. Prvog dana konferencije održano je predstavljanje najboljih praksi lokalnih i regionalnih savjeta iz različitih dijelova Hrvatske u područjima suradnje s mladima i projektima za mlade, drugog dana konferencije održane su radionice i paneli, a posljednji je dan bio rezerviran za razgledavanje grada i posjet Areni. Zahvaljujući dobroj organizaciji i domaćinstvu, program konferencije održan je shodno planiranom uz veliko zadovoljstvo sudionika.  

Nakon sjednice, članovi su posjetili Dječji dom Ruža Petrović, odnijeli prigodne poklone i družili se s mladima. Dom Ruže Petrović osigurava uvjete za neometen rast i uredan psihosocijalni razvoj djeteta te pružanje toplog okruženja u kojem djeca provode dio djetinjstva razumijevajući što je to tolerancija, suradnja, prijateljstvo, ljubav i uvažavanje različitosti.

Nakon prve godine mandata, Savjet mladih Grada Pule s entuzijazmom nastavlja provoditi aktivnosti u svrhu kontinuiranog poboljšanja kvalitete života mladih u Puli.