Novosti

21/12/2018

Blagdanski posjet Domu za starije Alfredo Štiglić Pula

Povodom nadolazećih blagdana danas je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci posjetila Dom za starije Alfredo Štiglić kako bi im poželjela sve najbolje u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno, te provela vrijeme i razveselila naše sugrađane treće životne dobi.

U prepunoj dvorani punoj smjeha dočekali su je korisnici Doma, koji su pjevali, plesali i pokazali kako godine nisu važne za aktivnosti, sreću i veselje. Zamjenica gradonačelnika iskoristila je priliku i uputila im tople riječi, kao i mali znak pažnje da im dani blagdana prođu u što ljepšem ozračju.

Posebnu zahvalnost svemu što Grad Pula čini naglasila je u svom govoru  ravnateljica Vesna Grubišić Juhas .

Ustanova  je kroz četrdesetak godina svog postojanja, uz usluge smještaja, razvijala i čitav niz alternativnih oblika skrbi sa posebnim naglaskom na usluge skrbi u vlastitom domu. Tako je razvijen jedinstven model koji pruža usluge smještaja starijim osobama, specijalizirani smještaj za osobe oboljele od demencije, privremeni smještaj za osobe oboljele od demencije, dnevni boravak, pomoć i njegu u kući, organiziranu dostavu obroka u kuće, najam ortopedskih pomagala i usluge savjetovališta, organizirano stanovanje. Puno je tu posla kako je naglasila i sama ravnateljica, ali rekla je da je uz potporu Grada sve za sada uspješno realizirano.

Ukupni smještajni kapacitet ustanove je 181 mjesto, od toga 153 u zgradi Krležina 33 i 18 u Odjelu za demencije (17 mjesta dugotrajnog smještaja, te 1 mjesto u privremenom smještaju).

Mnoge osobe treće životne dobi pronašle su u Domu Alfredo Štiglić svoj drugi dom.