Novosti

22/12/2018

Puhački orkestar proslavio 25. rođendan

Blagdanskim koncertom u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula sinoć je obilježen 25. rođendan Puhačkog orkestra grada Pule. U ime Grada Pule, čestitke je uputio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek. "Kada su fešte, blagdani, praznici, kada nidan ne dela onda jedini radi Puhački orkestar,“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika i Puhačkom orkestru zaželio još puno uspješnih godina rada.

Ante Dobronić i Branko Okmaca dirigirali su orkestrom, a gosti koncerta bili su pjevači Maja Miljavac i Daniele Ferro. Maja Miljavac izvela je „At Last“, Daniele Ferro „Have Yourself A Merry Little Christmas“, a nije izostao ni duet - „Baby, It's Cold Outside“. Po prvi je put za pulske puhače, svoj prvi orkestar, jednu skladbu orkestrirao Miron Hauser („At Last“). Na programu se našla i uvertira istarskog skladatelja Tihomila Vidošića „Dalmatinka“, zatim selekcija opernih numera iz Donizettijeve „Lucie di Lammermoor“, a uslijedile su obrade neprolaznih filmskih tema iz Disneyevih crtića te bečki Kaiser valcer.

Koncert je održan u organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula, uz suorganizatora INK te pokroviteljstvo Grada Pule, u sklopu programa Prosinac u Puli. Zahvale su upućene i pulskim mažoretkinjama, a za vizualizaciju su bili zaslužni Daniel & Iva.