Novosti

03/01/2019

Grad Pula u ovoj akademskoj godini dodijelio 146 stipendija

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek danas je u Komunalnoj palači zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović pulskim studentima dodijelio ugovore o stipendijama za akademsku godinu 2018./2019.

 „U ime Grada Pule i svoje osobno čestitam vam na zasluženim stipendijama. Znanje je nešto najvrjednije što čovjek posjeduje i to je nešto što vam nitko ne može oduzeti. Budite i dalje ustrajni na svom putu i želim vam uspješan nastavak studiranja, a na nama je obaveza da vam i dalje osiguramo uvjete kako bi po završetku studiranja ostali u Puli ili se u nju vratili i svojim je stečenim znanjem dodatno obogatili“, poručio je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

U ovoj je akademskoj godini Grad Pula dodijelio ukupno 146 stipendija u iznosu od 500,00 kuna, za što je u Proračunu osigurano 600 tisuća kuna. Osim stipendija za izvrsnost, Grad Pula dodjeljuje i stipendije prema socijalnim kriterijima koje iznose 400,00 kuna za studente koji studiraju u Puli, odnosno 800,00 kuna za studente koji studiraju izvan Pule.